Een nieuw begin in Den Haag: 70 jaar Maranathakerk 1949-2019

18,95

Het boek is geschreven door Jan Goossensen. Het boek heeft 136 pagina’s

9789460100826 , , ,

Een nieuw begin in Den Haag vertelt het verhaal van een unieke, monumentale kerk. De protestantse Maranathakerk (1949) heeft veel vrienden. Ze prijzen het intieme gebouw vanwege zijn schoonheid: een verrassende ruimtewerking en een uitstekende akoestiek. Ze komen er ook graag voor alles wat zich onder dat grote dak afspeelt: gevarieerde kerkdiensten op zondag, inspirerende themabijeenkomsten, fraaie concerten en lezingen over actuele onderwerpen door de week.
De mensen die de Maranathakerk hebben gebouwd en uitgebouwd, waren in hun tijd vernieuwers en visionairs. Tegelijkertijd koesterden ze hun afkomst en de traditie. Dat geldt voor de architecten, de musici en de predikanten. Tot in detail wordt de bouwhistorie beschreven: hoe moest na de oorlog een ideale protestantse kerk eruit zien? En wat bezielde de ‘bouwpastoor’, de legendarische Willem Aalders, en de even veeleisende kerkmusicus Adriaan Schuurman? En hoe verging het hun opvolgers?

Jan Goossensen (Dalfsen 1948) is journalist en kunsthistoricus. Hij studeerde journalistiek in Amsterdam en kunstgeschiedenis in Leiden. Als journalist werkte hij bij Dagblad Graafschapbode te Doetinchem en het Noordhollands Dagblad in Hoorn en Alkmaar. Hij was chefredacteur van het landelijke oecumenische opinieweekblad Hervormd Nederland. Verder was hij verbonden aan Haagse culturele tijdschriften. Vanaf eind jaren tachtig leidde hij het maandblad Hervormd Den Haag en tot eind 2017 was hij hoofdredacteur van Kerk in Den Haag. Hij is voorzitter van de Maranathakerk.

Auteur(s)

Jan Goossensen

ISBN

9789460100826

Aantal pagina's

136

Soort

Softcover